5-0 i premiären

Och så var det då dags, efter månader av konditionsträning och styrka samt iskalla kvällar på en plastmatta bredvid en sopstation. Premiär, ja, premiär. Den mest osäkra matchen på hela säsongen, man har spelat träningsmatcher men det är alltid lite osäkert att spela en premiär. Ett klassiskt resultat i premiärmatcher är 0-0, så blev det inte idag. Lagmaskinen Kalmar Södra som endast förlorat en match under 2015, mot Kalmar AIK körde över Nickebo. Jag har spelat i Kalmar Södra sedan jag rörde en fotboll första gången, jag har varit en del av herrtruppen sedan 11 år tillbaka, och aldrig har jag varit så förväntasfull inför en match som just denna. Många killar från föregående år är kvar blandat med nya rutinerade pjäser med spetsegenskaper, en perfekt mix, men som vanligt, en premiär är alltid osäker.
 
Mycket publik på Skyttis, närmare 200 personer hade hittat ner till premiären vilket var ett stort glädjeämne, och jag tror inte dom blev besvikna på fotbollen dom fick se.
 
 
 
Kalmar Södra IF - Nickebo IK 5-0
 
Matchens lirare: Ali Kadhim, Tobias Karlsson
 
Vi brukar bara utse matchens lirare i Kalmar Södra, men planens bästa spelare utöver Kalmar Södra spelarna var helt klart Nickebos målvakt Vedran Bajramovic som stod för en mängd högklassiga räddningar. 
 
Redan från start tog vi tag i taktpinnen och rullade boll bra. Nickebo hade svårt att komma till farliga lägen, det man kom till var ofta på fasta situationer men frisparkarna blev ofta allt för långa så jag kunde plocka ner det mesta inne i straffområdet. Vi tar efter ett tag ledningen, stolparna, målvaktens bäste vän var inte riktigt Vedrans bästa vänner idag då dom hjälpte oss både med 1-0 och 2-0. Vi hade dock bud på 1-0 redan innan Benjis mål då Tobias Karlsson får öppet läge inne i boxen men skottet går klockrent i ribban. Benji sätter 1-0 i minut 37 då han kommer igenom i djupet och rakar in ledningsmålet med en liten touch på ett backben, via stolpen. Alltid skönt att få in första målet i matcher som denna. Bara några minuter senare och alltså precis innan halvtidspaus sätter nyförvärvet Tobias Karlsson sitt första mål för säsongen då ett inlägg via marken letar sig fram till en helt fristående Tobias efter att Linus screenat bort en back mycket elegant. Behärskat avslut via målvaktens vänstra stolpe återigen och det psykologiskt viktiga 2-0 målet var ett faktum.
 
En snabb paus, eftersom det snabbt blir mörkt denna årstid gjorde sig gällande. Vi känns lugna och fina inne i omklädningsrummet, något som drabbar oss i början av andra halvlek då Nickebo känns mer taggade. Dom springer mer, snabbare och smartare vilket gör att dom äger första 15-20 minuterna av andra. Däremot får dom inte in bollen, det farligaste dom vaskar fram är ett skott som jag räddar och en frispark som går i ribban. 3-0 kommer och då går luften ur Nickebo. Det som skiljer oss i slutet är att när vi gör våra byten håller vi samma nivå, vi höjer oss faktist lite. Nickebos byten blir ingen injektion utan snarare tvärtom. Dom säljer sig stort i vår höga press och tappar gång på gång bollen vilket vi utnyttjar och hade det inte varit för "Vedde" i Nickebo målet hade denna match slutat tvåsiffrigt. Inbytte Jonte Karlsson får måla och även Reza som nickar in en fantastiskt slagen frispark från Martin Wiktorsson som visat sig ha en riktigt bra frisparksfot. 5-0 i premiären, men som Robin Linberg påpekade så är vi inte världsmästare utan vi måste se på denna seger med en ödmjukhet och jobba vidare stenhårt i nästa match som spelas borta mot Mönsterås som även dom vann sin premiär, dom bortaslog Madesjö med 2-0.
 
Matchbilder
 
Foto: Hannah Dahlberg och Isak Karlsson
 
                     
 

Kommentera här: