Storseger mot Söderåkra AIK

Eftersom B-laget hade ett långt uppehåll mellan 12 April och 10 Maj då seriepremiären spelas borta mot Smedby BOIK hade vi bokat in en sen träningsmatch mot Söderåkra AIK. Jag kom till Ekvallen i Söderåkra precis när andra halvlek drog igång så första halvlek har jag fått en kort resumé av och ska försöka återberätta den för er så gott det går.

Glada grabbar efter slutsignalen, det var orken och känslan för sporten som tog oss till denna seger.

Kalmar Södra IF B - Söderåkra AIK 5-1

Målskyttar: 2xKalle Mosén, 1xErik Gashemi, 1xHampus Pettersson, 1xViktor Grankvist

Matchens lirare: Erik Gashemi,Hampus Pettersson, Olof Nyman, Kalle Mosén

Kalmar Södra börjar matchen bra. Man kommer till några halvfarliga chanser inledningsvis och det är ganska tydligt att vi håller en högre klass än Söderåkra. Dock drar Söderåkra ner på tempot så mycket som möjligt, något som inte passar oss alls och efter lite osäkerhet i backlinjen får dom så ett friläge som dom gör mål på och lite överraskande 0-1 underläge en bit in i första halvlek. Kalmar Södra ligger sedan på stenhårt för en kvittering och skapar mängder med lägen. Ett par nickar som är nära att gå in och så även tre frilägen men skärpan var inte riktigt där i första halvlek så 0-1 underläge i paus.

Söderåkra orkade bara i en halvlek. Planens skönaste spelare, Söderåkras målvakt frågade efter vattenpaus efter halva andra halvlek. Detta gick inte hem hos domaren och då drog Södra ifrån. Total dominans i åtminstonde 40 minuter av andra halvlek gav oss 5 mål. Redan en minut in i halvleken får vi hörna till vänster, den slås in i boxen och Viktor Grankvist gör sitt andra mål på två matcher då han når högst och knoppar in kvitteringen. Nu gick det av bara farten, scenariot var ungefär detsamma som i A-lagets match mot Nickebo, Söderåkra får bollen, Södra pressar högt och vinner tillbaka den direkt. 2-1 kommer bara en stund senare också detta på nick då nyligen inbytte Oliwer Finnman slår ett fantastiskt inlägg, och på bortre stolpen dyker Erik Gashemi upp och sätter huvudet till, ledning Södra. Hampus Pettersson tog plats i anfallet idag, och det visade sig vara ett genidrag. Han är kvick och vinner därför iprincip varje löpduell. Jag kanske tog i lite när jag skrev på twitter att det var hans 15:e målchans han gjorde mål på, men han hade allt haft många innan han satte 3-1. Snabbheten talade då han snor bollen från en mittback, rundar målvakten och utökar södras ledning. Det var inte mycket som talade för motståndarna nu, det dom mäktade med i andra halvlek var ett par distansskott från 25 meter som gick utanför så John hade det väl inte jätte svettigt precis. 4-1 kommer också då Kalle Mosén som tidigare gjort två assist i matchen får bollen mitt i boxen i misstänkt offside position, det är ju sådant som händer när man bara har en domare på planen. En fin bredsida utan chans för målvakten som fick en tung halvlek då dom bytte målvakt i halvtid. Matchens delikatess är helt klart 5-1 målet. Victor Dahlberg slår från sin vänsterposition en otrolig genomskärare till Kalle Mosén som kommer perfekt till bollen och chippar in det sista målet denna lördag. En härlig andra halvlek resulterar i 6 poäng för A- och B-lag denna helg, 8 gjorda mål, 2 insläppta, känns riktigt bra just nu!