- "I år ska vi slå dom j*vlarna"

Skyttis IP, denna pärla på södra området. En gemytlig, varm, kärleksfull och alldeles underbar känsla möter en när man stegar ned för grusgången mot den vackra kiosken med anor från en svunnen tid. Den klargröna gräsmattan som sköts omsorgsfullt och med perfektion av både kommun och Ingvar Pettersson, föreningens hjärta. Bjuds det på en riktigt dålig fotbollsmatch så går man alltid från Skyttis med en skön känsla i kroppen på grund av idrottsplatsens pricksäkerhet och historiska vingslag. Fotbollsplanen må vara lite mindre till måttet än dom flesta andra, men det är just därför det blir så charmigt. Jag var nere på Skyttis och växlade några ord med just Ingvar Pettersson om hur gräset ser ut inför premiären i April. 
 
 
Först och främst vill vi i föreningen tacka Hasse på ICA Kvantum i Nybro för björntjänsten han gjorde Kalmar Södra IF i att skänka en halvpall tvättmedel, en pall jag levererade till Ingvar som precis som vanligt inte ville att jag skulle hjälpa till eftersom han har stenkoll på allt material och vart det ska placeras. Och om jag känner Ingvar rätt står detta tvättmedel snyggt och prydigt uppstaplat med millimeter precision i något av förråden utanför kansliet. Ett kansli som för övrigt Björn och Gunn jobbar på, dom sköter det mesta inom den administrativa sektorn i föreningen samt mycket annat, Björn stod t.ex och hängde upp talgbollar till fåglarna när jag körde innanför grindarna, även talgoxarna älskar att vistas på Skyttis tack vare Björn. Jag stegar bort från kontoret mot klubbhuset där Ingvar håller till stora delar av dagen, där möts jag märkligt nog av en otroligt fin fågel på räcket till terassen, -"Det är min hackspett", säger Ingvar. Den brukar tydligen sitta där och vänta på att få kex, han spanar in genom fönstret för att se om Ingvar är där. -"När hackspetten fått sitt kommer ekorren, han brukar vara här några gånger i veckan". När naturskön idrottsplats får en helt ny innebörd, jag blir varm i hela kroppen. 
 
Tillbaka till ämnet. Enligt Ingvar kommer gräsmattan att vara finare än på många år denna säsongen. Jag citerar -" Nu ska vi slå dom j*vlarna på den där arenan". Det han syftar på är att Guldfågeln Arena's gräsmatta vinner pris som årets bästa matta år efter år, men om vi ska tro Ingvar kommer Skyttis IP ta hem priset i år. Den 24 mars placerades 120 kg gräsfrön på planen nere på Skyttis, detta har inte hänt någon gång under Skyttis 75-åriga historia. Det man gjort innan är att man vertikalskurit planen samt att man hålpipsluftat den varje år, man har även haft en fiberduk på för att få bästa förutsättningar inför säsongen, men man har alltså inte placerat ut några nya gräsfrön på 75 år. Jag frågade Ingvar om vi kunde spela premiären, en fråga han kringgick och vi började istället att prata väder. Först regn, sen sol och värme, det är vad mattan behöver, säger Ingvar. Någon värme kunde han dock inte spå sig till i sinom tid. Vi väntar med spänning på att vädrets makter ska hjälpa Skyttis gräsmatta och att vi får spela premiären på denna fantastiska idrottsplats!
 
Under senaste dagarna har det fallit väldigt mycket regn vilket fått Skyttis att drunkna, därför är läget inför premiären fortfarande väldigt osäkert. Senast vi spelade en premiär på konstgräs var mot Torsås för ett par år sedan, då vann vi med 3-1 så det behöver inte vara en nackdel.