2-1 i hönsgården

Efter förlusten mot Kalmar AIK i torsdags skulle idag en helt ny startelva rädda påskhedern genom att få oss tillbaka på segerspåret igen. Anton Johansson hjälpte Kalmar Södra till detta när påskmiddagen skulle springas bort. Stundtals kändes det just som att det var detta matchen handlade om, men en andra halvlek gav oss ändå lite glädjeämnen då vi gjorde två mål och skapade en del målchanser!

Kalmar Södra IF - Ljungbyholms GOIF 2-1

Målskyttar: 1xAnton Johansson, 1xOskar Nilsson

Matchens lirare: Anton Johansson

Denna matchen började precis som matchen mot Kalmar AIK slutade, vi blev tillbaka pressade stora delar av första halvleken även om Ljungbyholm är monsterkliv ifrån Kalmar AIK när det gäller spelkvalitet. Idag beror detta på Ljungbyholms vilja, spring och närkampsspel samt Södras slarv i passningarna och att man alltid söker den avgörande passningen så fort man är över på offensiv planhalva. Vi åker på ett tidigt mål i baken mycket på grund av detta. Jag ställde mig vid Ljungbyholms mål för att fotografera lite när Kalmar Södra var i anfall, detta hände aldrig i första halvlek. Vi pratar mycket om att aldrig ge oss även om vi blir överspelade utan att alltid jobba oss tillbaka för att vinna igen boll. Vi gör inte detta i första halvlek. Ljungbyholms chanser blir inte heller många utöver målet, dock äger dom hela första halvleken spelmässigt. 0-1 i halvtid.

"TG" gör vissa förändringar i halvtid. Victor Dahlberg går ut och in kommer Oliwer Finnman som tar plats på vänsterbacken, därmed tar Anton Johansson klivet upp på topp. Ut går även Erik "Gashi" och in kommer Lukas Axelsson. Byten som gav Kalmar Södra betydligt mer bollinnehav och chanser. Utöver detta lyfter sig alla spelare i övrigt, man springer mer samtidigt som Ljungbyholm blir mer passiva. Andra halvleken ser ut som första fast med ombytta roller. Södra lyckas etablera tryck på offensiv planhalva vilket resulterar i frisparkar från bra lägen. 1-1 målet kommer till på just ett sådant sett. Frispark från vänster, den slås in i boxen där en nickduell resulterar i en boll som går perfekt till Oskar Nilsson som med en "Zlatan-ninja-spark" stöter in kvitteringen. Ljungbyholm sticker upp då och då med sin snabba högermittfältare som hotar men det blir inte farligare än ett läge mitt i boxen som borde gått på mål, den gick dock utanför. Några minuter efter kvitteringen får Anton Johansson chansen och han gör inget misstag utan vänder om och skjuter ett skott som tar på målvakten men lutar sig trots allt in i mål. Anton ger Kalmar Södra mer stabilitet framåt, Pelle Molander springer mycket vilket ger Anton ytor att hålla i boll och fördela vidare på. 2-1 står sig matchen ut och med facit i hand kanske vi borde fått in ett eller två mål till med tanke på Per Molanders frilägen som målvakten räddar. Fruktansväd första halvlek, förbättring i andra, fortfarande bara en förlust på hela försäsongen. Ett annat lag som också har bra form för tillfället är Hossmo BK som idag slog Mönsterås med 6-3, detta öppnar för ett mycket intressant derby i början av säsongen!!!!