Seger i genrepet

Jag har tidigare sagt att förra veckans match mot Kalmar AIK var genrep, det var den inte, genrepet ägde rum idag och det är vi väldigt glada för! Laginsatsen var mycket mer stabil och därför gick vi hem med ännu en seger. Sista träningsmatchen äger rum på Måndag mot Lindsdal B och då hoppas vi att vi lyckas ta en seger till för att endast stanna på en förlust under hela försäsongen.

Kalmar Södra IF - Blomstermåla IK 3-1

Målskyttar: 2xPer Molander, 1xAli Kadhim

Matchens lirare: Robin Lindberg

Matchen hade knappt hunnit starta innan vi tar ledningen. Jag tar er igenom situationen. Vi börjar med avspark, bollen spelas ned till vår backlinje en långboll slås ner till Vincent på högerkanten som hittar in med ett inlägg till Linus som görs omkull av en Blomstermålaspelare och en straff till Kalmar Södra redan efter 25 sekunder var ett faktum. Ali Kadhim har fått fortsatt förtroende med sin säkra högerfot och straffen är exemplariskt slagen nere i vänster hörn. Kvitteringen kommer inte omgående då vi är pigga och styr spelet ganska bra. Däremot bjuder jag på något som "TG" beskriver som -"Det sämsta försvarsspelet jag har sett i hela mitt liv", jag menar, man får ju inte vara för glad efter en seger! Men jag kan hålla med, jag ska slå upp en långboll mot anfall då jag istället får till en väldigt kort boll som tar på Martin Wiktorssons häl, bollen letar sig sedan efter mycket om och men ner till en hörna för Blomstermåla som resulterar i ett 1-1 mål. Detta blir också halvtidsresultatet i en till sinnes jämn halvlek.

Andra halvlek startar, vi skulle gå ut och dra upp tempot fick vi direktiv om. Något vi inte lyckas med då Blomstermåla äger mycket boll i början. Tempot blir lägre och lägre men vi jobbar oss in i matchen igen. Efter några halvchanser från Blomstermåla börjar vi ta kommandot igen och äger mycket boll. Linus Runesson gick ut och i det tappade vi mycket tempo men något vi pratat om inför matchen är att ha tålamod i perioder då vi inte äger så mycket boll och detta har vi hur mycket som helst idag. Vi känns stabila, släpper inte till så mycket och skapar inte heller så mycket. Skillnaden idag jämfört med matchen mot Kalmar AIK var att vi satte chanserna vi fick. Per Molander kommer in i andra halvlek och tar på sig rollen som Ole Gunnar Solkjaer och knäpper dit två baljor. Det första är fotbollsgodis, hög press från oss gör Blomstermåla stressade och vi vinner boll högt upp i banan. En boll som Per Molander får tag på, driver in i plan och med något slags chipskott får han in bollen i vänster kryss. 2-1 och nu är det en skön känsla i laget, vi har koll på läget och bara några minuter senare ville Blomstermålas målvakt inte vara sämre än mig så han bjöd också på en tavla då han spelar bollen rakt ut till Pelle som rundar, och placerar in 3-1. Slutfasen av matchen är inte så händelserik som man väntat sig, forceringen från Blomstermåla kommer aldrig och det känns som att ett 4-1 mål är närmre än en reducering från Blomstermåla. En summering av försäsongen för oss är väl att vi börjat få igång en bra lagmaskin som vinner matcher med precis så mycket som vi behöver och inte mer, bortsett från 6-1 mot SSG. Blomstermåla får det troligtvis tufft i elitfyran, deras bästa spelare var helt klart en av mittbackarna och när han gick ut med hälseneproblem blev det blekt. Otroligt starkt jobb av kollektivet idag, i främsta rummet står Robin "Mini" Lindberg i en klass för sig då han sliter som en galning idag, dom där felpassarna han själv pratar om bortser jag ifrån för idag var han hur nyttig som helst på planen! Andra spelare att lyfta fram är Martin Wiktorsson, Tobias Karlsson, Per Molander och Linus Runesson som har väldigt många rätt i dagens match. Länge leve Södra!