Sviten är bruten

7 raka matcher utan förlust blev det, sedan bröts den sviten. Torsdagens match mot Kalmar AIK var den svåraste hittills, men om vi hade satt våra chanser i första halvlek hade matchbilden troligtvis sett annorlunda ut. Idag har jag inte tid att skriva ett långt referat så det får bli ett litet sammandrag.

Kalmar Södra IF - Kalmar AIK 0-3

Målskyttar: ----------------

Matchens lirare: Benjamin Jakupovic/Alexander Gustavsson
(Matchens lirare utses i omklädningsrummet efter match)

Första halvlek tillhör till en början Kalmar AIK, men efter hand jobbar vi oss in i matchbilden och det blir trots ett 0-2 underläge i paus en väldigt jämn halvlek. Kalmar AIK sätter tryck och får en hörna, vi känns lite virriga i försvaret vissa stunder och då öppnar det upp sig för "klubben". Hörnan dimper ned lite till vänster i straffområdet och efter lite flipperspel styrs bollen via Ted in i mål, inget hårt skott men den går hur som helst in och det kändes tungt eftersom vi började komma in i matchen. Efter detta känns det som att vi lyckas med en sak vi inte lyckats med under hela försäsongen, att etablera tryck. Det känns som att bollen inte var över på vår planhalva under en period av 15 minuter. Under denna period lyckas vi också vaska fram ett par chanser, skillnaden mellan oss och AIK, dom sätter sina, vi missar våra. Jonte får två frilägen, ett av dom blir skott mitt på målvakten, det andra blir en passning till deras back. Jonte har en jäkla förmåga att ta sig till målchanser och med lite skärpa i avsluten kan denna kille göra hur många mål som helst i år. Efter denna period av trevligt Kalmar Södra spel, och bra slit från vår sida får Kalmar AIK 5 sekunder innan domaren ska blåsa för halvtid in ett 0-2 mål som jag borde ha räddat. Långboll mot Zana Eliassi som klipper till på ett tillslag och betryggande ledning för Kalmar AIK.

Andra halvlek är en kavalkad av Kalmar AIK spel, dom drar isär oss med sin förstalöpning och slår sedan alltid bollen på andra löpning vilket gör att vi efter ett tag blir trötta och Kalmar AIK vinner nog bollinnehavet i andra halvlek med 20-80. Ett 0-3 mål kommer efter ett skott mot krysset som jag räddar där returen dock går rakt ut i straffområdet och en Kalmar AIK spelare kommer i full fart mot Benne som tyvärr är stillastående och inte når upp till bollen. Andra halvlek vill vi självklart glömma, en hemsk halvlek att spela. Otacksamt läge för Simon, Dado, Kalle, Martin och Sebbe att komma in i då vi knappt rör bollen sista 45. Vi tar nya tag nästa vecka då vi möter Blomstermåla IK i genrepet, detta var alltså inte genrep som jag skrivit tidigare. På måndag är det B-laget mot Ljungbyholm.

Här nedan följer lite matchbilder, klicka på bilden för att förstora!