Södra siktar mot toppen

Hossmo börjar dra ifrån. Smedby blandar och ger och Arif i Madesjö har börjat få fart på målskyttet precis som Tobias Karlsson i Kalmar Södra. Tabelltoppen är tight och öppen, det är upplagt för en spännande höst i Div.4 SÖ och Kalmar Södra har all chans att haka på i toppen efter en oavgjord och tre segrar på dom fem senaste matcherna. Man släpar fortfarande efter en match men i och med den kommande drabbningen mot Gullabo/Gullaboås på bortaplan, tredje raka bortamatchen för övrigt, så kommer en haltande tabell att bli komplett inför sommaruppehållet. Efter 2-2 matchen mot Fågelfors har jag inte skrivit några matchreferat så nu betar jag av matcherna som varit sen dess med lite kortare sammandrag.

B-laget

Efter att B-laget tråkigt nog fick en seger via WO mot Läckeby var der dags för match mot Trekanten. En match man äger från start och resultatet 2-0 var helt klart i underkant. John var väldigt nöjd med att hålla sin andra nolla i rad även om nollan mot Läckeby kanske inte är något att skryta om. Kalmar Södra höll i ställningarna matchen igenom, mycket tack vare Per Molanders slit uppe på topp, han skapar mängder med chanser både åt sig själv och sina lagkamrater. Till slut fick han kröna eftermiddagen på Skyttis med ett mål då han läckert fastställde slutresultatet till 2-0.

Efter segern mot Trekanten som var en rejäl uppryckning jämfört med matchen innan mot Pukeberg så väntade nu derby mot Hossmo. Hossmo ställer ett lag på planen med en medelålder som inte är ett år under 25, Kalmar Södra har 75% av truppen borta just denna vecka p.g.a studentfiranden på alla olika håll. Detta gjorde att vi fick ta med 10 man ifrån U laget, alltså killar som är födda 98-99 plus att vi hade en målvakt som utespelare på bänken, spelarbristen var total. Förutsättningarna inför matchen var inte guld, jag trodde dock aldrig att jag skulle vara nöjd efter en 1-3 förlust mot Hossmo i ett derby men satan vad bra vi gör det! Killarna som kommer upp ifrån U-laget gör en riktigt bra match och framförallt första halvlek är en jämn historia, i andra visar Hossmo klass och spelar stundtals ut oss, 0-2 i halvtid kändes inte logiskt någonstans. När dom sedan får in sitt 0-3 mål efter 25 sekunder av andra halvlek blir det givetvis tungt. Vi krigar på och i slutskedet av matchen lyckas vi reducera. Kalmar Södra förlorar alltså mot ännu obesegrade Hossmo BK vilket innebär att vi ligger på 3:e plats bakom just Hossmo och Pukeberg.

A-laget

Efter att vi tappat ledning mot Fågelfors och endast fått oavgjort med oss var vi nu revanchsugna när vi en grå och regnig kväll begav oss till en av dom charmigare idrottsplatserna i regionen, Torshammar. Men ett faktum som tycks förfölja oss genom året är att släppa in tidiga mål i matcherna. Vi börjar dock bra och får några fina anfall i matchens inledning, dock får Torsås hörna i 6:e minuten, en hörna som studsar lite i straffområdet precis framför mål, vi missar en rensning och helt plötsligt leder Torsås med 0-1 redan i matchens inledning. Efter detta tar vi över, Tobbe gör ett par riktigt vackra mål, bland annat vänder han upp precis utanför straffområdet och rakar upp bollen i krysset, snyggt! Det blev två till från Tobbe efter detta innan Ali punkterar matchen med 4 minuter kvar. En väl genomförd match från oss där Torsås aldrig riktigt hotar efter sitt 0-1 mål.

Stärkta av självförtroende efter segern mot Torsås var nu tanken att vi skulle gå ut och köra över Robin Lindbergs moderklubb Smedby BOIK i ett derby på ett soligt Skyttis IP. Värmen tog nog ut sin rätt då båda lagen inte lyckades skapa någon nämnvärt under första halvan av matchen. Däremot får vi en drömöppning på andra då Sebastian Kalsson kan sätta bollen i öppet mål efter en målvaktsretur. Smedby flyttar upp positionerna och äger bollinnehavet stora dela av halvleken. Man får tillslut in en kvittering genom Fredde P på ett placerat skott strax utanför straffområdet. Efter detta sätter vi 2-1, en underbar avslutning på en underbar match tänkte man. Dock tyckte linjemannen att det var offside så spelet vänder och i nästa anfall får Smedby en riktigt pinsam frispark efter en riktigt pinsam filmning, fotboll är inte alltid vad fotboll bör vara. Frisparken går i mål och Smedby vinner, det tar lång tid att släppa matcher som denna! Det är bara fruktansvärt!

Skönt nog var det bara tre dagar till nästa match mot Möre BK, en seger här hade fått en att åtminstonde glömma Smedby matchen en aning. Men här upprepar sig fadäsen mot Torsås, vi släpper in ett mål redan efter någon minut och får börja med att jobba i uppförsbacke. Matchbilden är också densamma, Möre bjuder inte på mycket framåt utan vi får styra spelet och kommer till mängder med chanser. Tobbe har en frispark som sitter klockrent i kryssribban, därefter en projektil som letar sig mot bortre krysset men den går i stolpen, det var inte vår första halvlek sett till marginalerna, men chanser och spelövertag, det hade vi. Och när man har mängder med chanser och ett stort spelövertag finns det ingen anledning att ändra något mer än att Gashi och Mini på mitten ändrar sin utgångsposition något för att vinna fler andrabollar och att täppa till ytan framför vår egen backlinje. Andra halvlek startar, vi går ut och gör sortin kort. 1-1, 2-1, det går snabbt och helt plötsligt är det vi som leder efter 4 minuter av andra halvlek. Alla trodde väl att det skulle rinna iväg men vips, så får Möre en väldigt billig straff och det var kvitterat. Nu blir Möre lite mer taggade och sticker upp med några chanser, framförallt genom bjässen David Juel, men vi håller tätt och Tobbe kan strax efter några Möre chanser ge oss ledningen igen efter ett långt inkast från Dado som Tobbe klipper på ett tillslag. Mycket kamp efter detta men när Möre får en till synes väldigt billig utvisning tar vi återigen över matchen och i matchens sista minut får äntligen Robin Lindberg in bollen. Skönt med en sseger direkt efter förlusten mot Smedby.

Som ni ser så är det väldigt gult på händelserapporten från matchen, fråga domarn varför. Han var matchens förgrundsfigur och tog över totalt. Anledningar som, "Det är osportsligt att klappa" och "Ni kan inte få med er allt bara för att ni leder" gjorde att segern sötma för en stund byttes ut mot vrede och förundran över vad dom spetsat kaffet med i halvtid. 7 gula kort i andra halvlek, 6 av dom helt obegripliga, han måste ha haft en väldigt tråkig tisdag i övrigt.

Matchen i sig var bra från vår sida bortsett från lite slarv i försvaret. Vi rullar boll, fantastiskt fint på offensiv planhalva vilket resulterar i många chanser som antingen går i målramen, räddas av målvakten eller backar på mållinjen, nickar från 1 meter som går över m.m.m.m. Att vi fick in ett 1-0 mål i första halvlekens slutskede var inte ologiskt på något sett, det mest ologiska var väl att det var ett 1-0 mål och inte ett 3-0 mål. Andra halvleken börjar trevande. Båda lagen sticker upp mellanåt, dock tillhör återigen dom hetare chanserna oss. Hampus Pettersson kommer in på planen, vid sin första bollkontakt efter ca 20 sekunder på planen utökar han vår ledning till 2-0. Och den trogne målskytten Tobias Karlsson som nu leder skytteligan fick också sätta ett inte helt otagbart skott från straffområdes linjen då han placerar in 3-0. Efter detta gör en annan skyttekung, Bojan, 3-1 i misstänkt offsideposition och sista 10 ligger Nickebo på bra och skapar några heta chanser men målet uteblir och vi vinner med 3-1 i en av dom tuffare bortamatcherna man kan spela i Div.4.

Gullabo/Gullaboås nästa, och sista matchen innan sommaruppehållet. Vi seger där kommer vi lägga oss på en 3:e plats vilket hade varit en perfekt placering inför hösten!