2-2 x 2

En säsongsinledning med blandat resultat. B-laget övertygade mot Smedby i första matchen, i andra blev det stortorsk mot Pukeberg, och så i tredje fick vi 2-2 mot Ljungbyholm med mersmak. Dagens match mot Läckeby blev inställd, Läckeby lämnade WO så nu står B-laget på 2 segrar, en oavgjord och en förlust. A-laget övertygade två första matcherna då man slog Nickebo med 5-0, för att sedan åka till Mönsterås och vinna med 3-1. Därefter blev det tre raka uddamålsförluster, en dyster trend som man vände senast mot Hossmo då vi krigade oss till ett segermål i slutet. Seger såg det länge ut att bli mot Fågelfors också, dock valde vi spelare att bevaka ledningen i andra halvlek istället för att kötta på och trycka in ett 3-1 mål, detta straffade sig då Fågelfors fick in en kvittering med kvarten kvar. 2-2, 2-2 blev alltså resultaten både för a och b-lag denna omgången.

Det verkar som att Benjamin Jakupovic är som bäst matchens första 10 minuter, det är då han gör sina mål. Borta mot Mönsterås satte han dit en redan i 3:e minuten och nu mot Fågelfors tog det endast 6 minuter för Benji att spräcka nollan hos motståndarna. Problemet var bara att vi stod och sov lite i anfallet efter då Fågelfors kvitterade. En Fif-spelare bryter in från sin kant, vi når honom inte riktigt. Jag är säker på att skottet ska komma till vänster om mig så jag hamnar på fel ben, bollen rullar retfullt sakta in i mål och ställningen var 1-1 redan i 7:e minuten. Halvleken i sig är ganska jämn, inget stort övertag för något av lagen även om det känns som att vi har bollinnehavet. Några fler farligheter från Fågelfors kommer inte, egentligen inte genom hela matchen. Förutom ett ribbskott i andra halvlek har man bara dom två skotten på mål som går in, fruktansvärt tungt att lämna planen utan att ha gjort en enda räddning. Vi får ändå med oss ett psykologiskt viktigt 2-1 mål in i halvtid då Tobbe kommer igenom och snyggt placerar in ledningsmålet. Det känns ju bara så underbart att få in det målet och någonstans smög det sig nog in lite trygghet i oss, vi var liksom lite för lugna när vi går ut i andra halvlek.

Fågelfors låg på ganska bra även om det inte kändes särskilt desperat men i minut 73 släpper vi in ett mål som börjar bli tradition nu. Ett inlägg, fritt fram på andravågen, skottet går rakt igenom och sitter intill min högra stolpe, jag är på bollen och funderar allvarligt på att operera in någon slags stålskena i handleden så jag kan styra den bollen i stolpen istället för in i mål, så tungt. Fågelfors började få vittring på ett segermål och tryckte på lite extra. Mot slutet byter "TG" in Linus, Erik Åkerlind och Per Molander vilket gav oss bra fart och lite målchanser. Den hetaste tillhör Erik som nog blev lite chockad över att han blev så fruktansvärt fri, skottet dock mitt på målvakten. Vi har även en nick som är otroligt nära men en back eller målvakten räddar bollen på mållinjen. Sett till matchbilden är väl 2-2 ett resultat som speglade den ganska bra, dock har vi fler klara målchanser och jag anser därför att vi förtjänade en seger, det kändes som en väldigt tung förlust precis efter slutsignalen. Nu har vi 4 poäng ner till Möre på jumboplats och 6 poäng upp till Trekanten i serieledning, dock med en match mindre spelad så vi har fortfarande chansen att haka på toppen och vi är ett riktigt bra fotbollslag så det gäller bara att ha tålamod just nu och mangla på när vi väl är i ledningen.

Ett väldigt stark B-lag stod på planen mot Ljungbyholm denna eftermiddag. Senaste matchen mot Pukeberg ville nog alla glömma genom att gå ut och fullständigt köra över Ljungbyholm. Så blev det inte riktigt, mycket på grund av dåligt tempo och en storspelande Robert Risberg look-a-like i Ljungbyholms mål.

Första halvleken känns loj, vi har inte riktigt den farten på benen som behövs för att springa ifrån Ljungbyholm även om vi vet att vi har potentialen till det. Mycket felpass och felbeslut resulterade i en Ljungbyholmledning i halvtid. Kalmar Södra hade dock med mycket hjälp av sin skicklighet med boll haft övertaget första 20 minuterna då man kommit förbi på kanterna för att sedan slå inlägg. Både, Dado, Kalle Mosén och Erik Åkerlind har bra chanser inledningsvis men vi får inte hål på dom. Ologiskt tar Ljungbyholm ledningen med 1-0 i ett friläge med Jompa som hade det tungt första 55 minuterna av matchen för att sedan förvandlas till en fantom och att vara den största orsaken till att vi gick ifrån matchen med 1 och inte 0 poäng.

Andra halvlek börjar i samma trevande tempo som första men det känns som att Södra är det spelförande laget, dock blir det aldrig farligt i sista tredjedelen. När man kollar på matchen känns det som att Dado och Åkerlind är väldigt lika varandra i spelsättet vilket gör att vi inte riktigt har något djupledshot, samt att Vincent Åhman gör sig mycket bättre  i en offensiv roll och inte som mittback. Detta blev det ändrig på i slutet av matchen och då gör vi också våra mål. Innan detta hade Robin Nicolausson fått in ett chansskott från 35-40 meter som Jompa tror ska gå ut, dock sitter den i bortre hörnet och nu gav sig Jompa fan på att avgöra denna matchen! Hampus Pettersson kommer in på planen och tillför djupledshotet som saknats, det resulterar i en reducering efter bara några minuter på planen. 10 minuter senare får Dado in kvitteringen och nu kändes det som att matchen var väldigt öppet. Jompa står för flera fantomräddningar, detta gör även Ljungbyholms målvakt och i matchens sista minuter får Södra en frispark från vänster, Sebbe tar den. Perfekt slagen och Dado är millimeter ifrån att få skalpen på bollen vilket hade resulterat i 3 poäng, dock får Ljungbyholms målvakt fingrarna på den och matchen slutar 2-2. Rättvist då båda lagen har många chanser på ett segermål sista 10 minuterna.

B-laget skulle idag spelat mot Läckeby, en match som blev inställd. A-laget åker till Torsås på tisdag för nästa seriematch!