Södra gick segrande ur "Kalmar Klassikern"

24Kalmar beskrev det väldigt bra -"Kalmar Södra mot Hossmo är en modern klassiker", och en sådan borde ju ha ett namn, nu har den det "Kalmar Klassikern". Det enda som skiljer Södra området i Kalmar åt Rinkabyholm är en cykelväg på 6 km samt ett par åkrar, en bondgård och ett dämme. Där finns även ett par holmar, kallat "Boholmarna", om detta tillhör Söder eller Rinkabyholm låter vi vara osagt, men en sak är säker, Skyttis tillhör oss! På detta bör även tilläggas att spelare med Kalmar Södra och Hossmo som moderklubbar gått i samma grundskola och även gymnasieskola för många, samt att spelarflyttar klubbarna emellan inte är allt för ovanliga. Spelare som Rasmus Håkansson, Robin Linnér, Simon Juhlin, David och Dinard Garrett samt Willy Kulmala är bara några i raden av Hossmo spelare som har ett förflutet i "Lirarnas Lag", vilket gör det extra skönt när man väl lyckas gå segrande ur detta krig. Här nedan har ni en bild som visar på klubbarnas närhet fågelvägen om det är någon som tvivlar på avståndet.
 
 
 Vissa ändringar skedde innan matchstart, Ali spelade innermitt, Erik Ghasemi högermitt och Jonte vänstermitt
 
 
Man har känt en extra motivation inför denna matchen. Man vill inte skylla en förlust mot Madesjö på något särskilt men att vara inställd på att spela i vår hemmaborg, Skyttis IP för att sedan få gå ner den vidriga grusvägen till ett öppet, tråkigt Södra Utmarken får motivationen att sjunka bara det. Mot Hossmo däremot fick vi äntligen gå ut på Skyttis igen, mattan var fin och publiken strömmade till, som lök på laxen utsågs även denna match till "Veckans TV-match" av 24Kalmar. Det är derby, spänningen ligger i luften, man är förväntansfull och vi är inte inställda på någonting annat än att gå ut till krig. Vi ska kriga som djur för att få med oss 3 poäng från detta prestigemöte, och framförallt för att vända den negativa trenden vi varit inne i med tre raka uddamålsförluster. 
 
Vi börjar matchen bra, försöker få ner boll nedanför deras backlinje och detta lyckas stundtals. Farligheterna kommer framförallt från Tobias Karlsson som får till två bra inlägg i inledningen, Benji är nära att få träff på det ena och Jonte på den andra, dock resultatlöst. Tobbe har en cykelspark som går någon meter över och det känns som att vi håller i taktpinnen första 20. Efter detta tar Hossmo över, Hossmo kommer vara ett topplag i år, dom är bra, riktigt bra faktiskt. En tydlig spelidé som man följer till punkt och pricka, och hade man haft Ivarsson med idag hade resultatet och matchbilden troligtvis sett annorlunda ut. Hur som helst, vi får en hörna i minut nummer 24, en intränad variant som lyckas och jag måste berömma både Victor och Ali:s hörnor under matchen som höll väldigt hög klass. Victor slår hörnan, Robin skarvar vidare och Reza är tillbaka i startelvan med besked då han med en lite nätt touch får in bollen på bortre stolpen, underbart att ta ledningen i matcher som denna. Efter detta ligger Hossmo på bra, dom är uppe i ryggen på oss hela tiden samtidigt som vi börjar slarva lite i backlinjen och på Hossmo:s hörnor vilket skapar en viss irritation i lägret, alltid jobbigt att komma in i sådana faser, framförallt när Hossmo får in en kvittering precis då. Långt inlägg på bortre, ett inlägg jag aldrig tror att Karl-Fredrik ska hinna upp men det gör han och får på något vackert sett in den i boxen till en fristående Willy som sätter kvitteringen i öppet mål. Halvtid kommer strax därefter och det står 1-1 efter en jämn halvlek. 
 
Andra halvlek tillhör Hossmo till en början, dom ligger på med hög press och jobbar stenhårt långa stunder. David Garrett har kommit in på topp och tillför en hel del tyngd, vinner nickdueller samt skapar chanser. Dock ingenting som går i mål. Farligaste sekvensen för Hossmo i andra halvlek är en djupledsboll från Törnblad som går förbi både back och anfallare, den spelas sedan bakåt till Karl-Fredrik som trycker till direkt, skottet går i stolpen och på den efterföljande returen spelas bollen in till Södras mittback Ted Durdel som ska rensa bort, en rensning som tar på hans egen hand, straff eller inte är en tolkningsfråga men jag hade troligtvis varit fly förbannad om samma sekvens inte hade genererat i straff i Hossmos straffområdet, där har vi tur och efter att ha haft varenda marginal emot oss dom tre senaste matcherna så kändes det som att just marginalerna var på vår sida denna dag. Och marginaler, dom får man med sig när man sliter som djur. Men vi skapar också chanser, dock var det inte stolparna som räddade Hossmo utan Morgan Alf i målet som gör en fantastisk match, från en målvakt till en annan, du var riktigt riktigt bra! Ett läge som vi alla trodde det skulle bli mål på var när Tobbe dyker upp på bortre för att nicka in i öppet mål, men på något sett hinner Morgan dit och 1-1 står sig. Fram till matchminut 86 då denna välregiserade föreställning sett ur Södraögon fick ett lyckligt slut. Det var ett vackert anfall, Martin Wiktorsson crossar upp till Tobbe som skarvar direkt till Robin som löper i djupet. Tobbe har öga för lagidrotten fotboll. Första skottet räddas givetvis av Morgan, returen studsar turligt nog ut till Robin igen som enligt egen utsago -"Var säker på att sätta returen", dock gjorde han inte det utan den gick i stolpen, en exakt likadan situation som vi blev avblåsta för i matchen mot Trekanten, men idag var linjemannen med på noterna, det är inte offside, och Per Molander som gjort fina insatser i B-laget som belönats med en A-lagsplats stänker in segermålet i öppen kasse, vilken hjälte! 
 
Hade Hossmo fått straff så hade jag räddat den, det var en sådan dag, så nu kan vi släppa det.
 
Tack all publik, tack hela laget som gör en riktigt stark insatts, och tack gud för att vi fick marginalerna med oss för en gång skull! Och för er som ska möta Hossmo i fortsättningen, ni kommer få det tufft, dom är riktigt bra! Men sliter man tillräckligt hårt kan man slå vilket lag som helst i Div.4 SÖ!
 
Höjdpunkter från matchen hittar du via denna länk:  24Kalmar | Veckans TV-Match | 
 
Ett matchreferat ur Hossmo BK:s synvinkel: Matchreferat | rabergciterar |

Kommentera här: